Fiscale voordelen bij aanschaf groene plantenwanden en gevels Cloud Garden

Vanwege positieve effecten op het (binnen)klimaat, kwalificeert het Cloud Garden groene plantenwand- en gevelsysteem zich voor diverse fiscale voordelen. WIN-WIN.

Inheemse planten - Cloud Garden

Fiscale voordelen bij aankoop Cloud Garden groene wandsysteem

Er zijn al veel goede redenen om te kiezen voor het groene wandsysteem van Cloud Garden. Zo is deze groene plantenwand circulair, modulair en 100% in Nederland geproduceerd, waardoor het milieu minimaal wordt belast. Het is daarnaast bewezen dat plantenwanden zorgen voor een vermindering van stress en ziekteverzuim en voor een verhoging van het werkgeluk en de productiviteit. Naast dat, zorgen de plantenwanden voor een verfraaiing van uw werkplek, showroom of ontvangstruimte.

Stimulans door kwalificatie voor fiscale stimuleringsregelingen

Vanaf 1 januari 2022 komt daar een extra stimulans bij: vanwege de positieve effecten op het (binnen)klimaat, zoals het zuiveren en koelen van de (binnen)ruimte, kwalificeert het Cloud Garden groene wandsysteem (maar ook het groene gevelsysteem) zich voor diverse fiscale stimuleringsregelingen.

Voor de aankoop van iedere wand met een oppervlakte van 5 m2 of meer kunt u het volgende in mindering brengen op uw resultaat voor vennootschaps- of inkomstenbelasting:

  • KIA – KleinschaligheidsInvesteringsAftrek: 28% van de koopsom*
  • MIA – MilieuInvesteringsAftrek: 45% van de koopsom

Deze regelingen laten zich combineren. U kunt dus 28 + 45 = 73% van de investering in aftrek brengen.

*Het daadwerkelijke financiële voordeel is afhankelijk van de fiscale situatie en het gerealiseerde resultaat van uw onderneming. Kijk voor meer informatie op de site www.rvo.nl of informeer bij uw accountant of fiscalist.

Vamil-regeling

U kunt vervolgens ook nog kiezen voor de versnelde afschrijving volgens de Vamil regeling: Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen: 75% van de aankoop mag u volledig afschrijven op het moment dat u wenst. Daarmee stelt u belastingafdracht uit en realiseert u een liquiditeitsvoordeel.

LADEN SIE UNSERE BROSCHÜRE HERUNTER

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.