Planten en akoestiek

Voordelen van semi-hydrocultuur zijn: planten zijn makkelijker op te kweken, er meer plantkeuze, goedkoper, geen verpotten van planten nodig.

Groene plantenwand Roscom - Cloud Garden

Planten absorberen geluid en zorgen voor betere akoestiek in het kantoor

Dat planten sfeerverhogend zijn en de luchtkwaliteit kunnen verbeteren, is voor iedereen bekend. Maar planten doen ook iets met de akoestiek van een (kantoor)ruimte? Geregeld wordt ons de vraag gesteld of planten de akoestiek kunnen verbeteren. Het antwoord daarop is: ja. Maar hoe werkt dit nu precies en wat werkt het best? Dat leggen wij graag uit in onderstaand blog.

Waarom een goede akoestiek op kantoor belangrijk is

Op ieder kantoor wordt gebeld, gepraat of iemand luistert net de muziek die je niet wilt horen. Wanneer de akoestiek op het kantoor te wensen overlaat, heeft dit een negatief effect op de medewerker. Een goede akoestiek zorgt voor een verhoging in de arbeidsproductiviteit en concentratie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat medewerkers meer fouten maken en minder productief zijn als er teveel en te hard omgevingsgeluid is binnen de werkruimte.

Plantenwanden hebben een dempende werking

Planten blijken de beste geluidsabsorbeerder te zijn tussen de 500 en 2000 Hz en dat is vrijwel het gehele spraakgebied van de mens. Als er veel gepraat wordt op het kantoor, zijn planten dus een welkome toevoeging om de akoestiek te verbeteren en daarmee het concentratieniveau te verhogen. Hierbij geldt dat planten met grotere bladeren een beter effect hebben dan planten met kleinere bladen. Ten tweede werken meerdere plantenopstellingen beter dan één geconcentreerde opstelling. Als laatste geldt dat het effectiever is om planten naast wanden en in hoeken te zetten in plaats van in het midden van een ruimte. (Kernwaarde Groen, 2017)

Het volledig rapport over de akoestische waarde van planten kunt u hier lezen.

Win win win

De toevoeging van plantenwanden aan een kantoor zijn dus een win-win-win oplossing. Zowel de akoestiek, het binnenklimaat en de productiviteit en sfeer worden door middel van plantenwanden verbeterd. Dit laat zien dat de toevoeging van planten aan een ruimte vele voordelen met zich meebrengt. In een ander blog op onze website gaan we hier verder op in.

Onze roomdivider met akoestisch achterpaneel is gezien het onderzoek dé geschikte akoestiek verbeteraar. De roomdivider is er in diverse afmetingen, waardoor er diverse plantenopstellingen mogelijk zijn. Daarnaast is de roomdivider makkelijk verplaatsbaar. Het grote voordeel daarvan is dat de roomdivider geplaatst kan worden op de plek waar hij zijn beste akoestische waarde heeft.

Wil je graag de akoestiek in de werkruimte verbeteren met de beste oplossing voor het akoestiek probleem? Kom dan met ons in contact via info@cloudgarden.nl/de, bel naar 038-7730075 of vul onderstaand contactformulier in:

LADEN SIE UNSERE BROSCHÜRE HERUNTER

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.