Brandveiligheid van de Cloud Garden plantenwanden en gevels

Brandveiligheid van groene plantenwanden en groene gevels is belangrijk binnen het Bouwbesluit. Cloud Garden beschikt over brandveilige en brandvertragende verticale tuinen.

Groene plantenwand Switzerland Green wall - Cloud Garden

Brandveiligheid verticaal groen Cloud Garden

Brandveiligheid is één van de thema’s waar bij de inrichting van een gebouw in meer of mindere mate rekening mee wordt gehouden. De eisen omtrent brandveiligheid zijn sinds jaar en dag een onderwerp binnen de wet- en regelgeving van het inrichten van een gebouw, zo ook binnen het Bouwbesluit 2021.

Het reduceren van rookontwikkeling, ervoor zorgen dat mensen snel buiten zijn bij een uitslaande brand en het gebruik van materialen die brandvertragend werken zijn onderdelen waar punten mee gescoord kunnen worden.

Brandvertragende werking van
MDL systeem

Onze in Nederland gefabriceerde metalen producten zijn sterke staaltjes als het gaat om de brandvertragende werking. Het metaal valt onder de Brandklasse A en is daarmee niet brandbaar. Pas bij +- 450 °C begint het metaal langzaamaan slapper te worden. Pas bij 600 °C vervormt de stalen constructie en heeft het geen sterkte meer.

Specificaties brandveiligheid metaal:

Brandklasse A, niet brandbaar

Vanaf ± 450°C wordt materiaal slapper

Vanaf 550°C wordt materiaal weker

Vanaf 10 minuten 600°C vervormd de constructie (geen sterkte meer)

Een groene wand die gemaakt is uit plastic is daarmee een veel hogere brandbaarheid dan een groene plantenwand die van metaal is gemaakt.

EFIX systeem voor wanden en gevels getest door Efectis.

Het groene plantenwand- en gevelsysteem van Cloud Garden dat vooral geschikt is voor grootschalige groenprojecten, zijn door Efectis getest op brandveiligheid. Hieruit werd duidelijk dat de verticale tuinen van Cloud Garden een zeer hoge brandveiligheid hebben.

Ons complete groene plantenwand & gevelsysteem inclusief beplanting, voldoet aan het brandveiligheidscertificaat B-s1, d0. Alle materialen in het systeem zijn geselecteerd op hun brandwerende eigenschappen. Daarnaast slaat de groene gevel zo'n 35 liter aan water op, dat als extra beschermende buffer dient.

Meer weten over de brandveiligheid van onze systemen of ben je benieuwd naar de andere voordelen? Neem dan contact op via info@cloudgarden.nl/de, bel naar +31 (0)38 – 77 30 075 of vul onderstaand contactformulier in:

LADEN SIE UNSERE BROSCHÜRE HERUNTER

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

An welche E-Mail-Adresse dürfen wir die Broschüre senden?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.