Home » Over ons » Circulair & modulair

Cloud Garden

Smart Climate Solutions

Circulair en modulair

Cloud Garden focust zich vanaf de start van het bedrijf op het zo duurzaam en gemakkelijk mogelijk maken van onze binnenklimaatoplossingen. Onze productiepartner Brink Industrial in Hoogeveen is daarom als circulair producent en koploper op dit gebied, een uiterst geschikte partner. Onze stalen producten worden dus volledig circulair geproduceerd. Dit houdt in dat de materialen nooit uit de materiaalketen verdwijnen en daardoor nooit op de afvalberg terechtkomen. Brink Industrial maakt het mogelijk om onze stalen onderdelen een nieuw leven te geven door de onderdelen te refurbishen, repareren of te recyclen.

Een ander sterk staaltje van ons groene wandsysteem is dat deze volledig modulair is opgebouwd. Dit betekent dat de wand gemakkelijk adaptief is naar een nieuwe toepassing of locatie. Bij iedere verhuizing of verbouwing kan het wandsysteem namelijk gemakkelijk op- en afgebouwd worden. De groene wand is daardoor uitermate flexibel en gemakkelijk remontabel.

Circulariteit

Niemand kan meer ontkennen dat circulaire producten steeds frequenter een vereiste worden bij de inrichting van een gebouw. Wij vinden het belangrijk dat onze materialen maximaal worden hergebruikt en dat onze producten oneindig blijven bestaan. Wilt u uw gebouw vergroenen op een zo duurzaam mogelijke manier? De circulaire groene plantenwand van Cloud Garden is dan de juiste keuze.

Bij de ontwikkeling van onze stalen producten is er bewust niet gekozen voor plastics met een korte levenscyclus, maar voor circulair RVS materiaal welke oneindig in de materiaalketen blijven. Daardoor zorgen we ervoor dat het product oneindig circulair is.

Zo wordt er bij de productie gebruik gemaakt van nieuwe en gebruikte onderdelen uit gerecycled materiaal. Als u onze binnenklimaatoplossing niet meer wilt gebruiken, nemen wij deze graag in. Deze onderdelen zijn namelijk geschikt voor hergebruik, refurbishment of recycling. Dit circulaire proces zorgt ervoor dat de ingeleverde onderdelen na het refurbishen of repareren weer gebruikt worden bij productie van een nieuw product.

Modulariteit

We werken met een modulaire opbouw van het systeem. Volledig maatwerk is mogelijk en ook de kleur van het wandsysteem kunnen we aan uw wensen aanpassen. Door de modulaire opbouw kan het systeem eenvoudig worden verplaatst of verhuisd.

Het systeem bestaat uit drie soorten plantenmodules die variëren in breedte. Door de modules met elkaar te combineren zijn er verschillende samenstellingen te maken waardoor het systeem altijd past. Het wandsysteem is eenvoudig te (de)monteren door middel van rails waar de modules aan bevestigd worden, waardoor het systeem optimaal remontabel is. Ook de rails zijn modulair en hebben drie standaard hoogte maten. Daardoor zijn de meest creatieve invullingen van ons groene wandsysteem mogelijk.

Heeft u een vraag over circulariteit of modulariteit? Stel deze dan hieronder