Groene plantenwanden bij Dubbelsteyn MINI – Dordrecht

Grootste MINI showroom van Europa circulair vergroend

Een autoshowroom voorzien van groene plantenwanden? Ja, natuurlijk! 

De grootste MINI showroom van Europa, Dubbelsteyn | De Fonkert | BMW & MINI is geheel vernieuwd. Trots dat we met Cloud Garden hebben mogen bijdragen aan de vernieuwing van deze showroom met diverse groene plantenwanden. Dit geeft een prachtige, duurzame uitstraling. 

Groene plantenwand Dubbelsteyn De Fonkert BMW & Mini Dordrecht - Cloud Garden

Hoge groene panelen tussen de geëlektrificeerde MINI’s

Een gedurfde keuze was het om voor deze hoge ‘plantentorens’ te gaan. Maar de realisatie verliep probleemloos. Vooraf zijn er houten constructies gemaakt waar de groene plantenwand van Cloud Garden op gemonteerd kon worden. Uiteindelijk zijn er op 3 panelen (waarvan 2 dubbelzijdig) plantenwanden van 4,8 meter hoog geplaatst. Allen zijn ze voorzien van druppelleidingen die ervoor zorgen dat het onderhoud van de plantenwanden weinig tijd vergt. 

Het zijn de échte eye-catchers geworden in de gloednieuwe showroom van BMW/MINI. Bij binnenkomst zie je gelijk de duurzame, groene sfeer terugkomen, die perfect aansluit bij de steeds duurzamer wordende MINI’s. 

Bewuste keuze door duurzaamheid en circulariteit van het Cloud Garden systeem

Er is bewust gekozen voor het Cloud Garden systeem, omdat dit de perfect match bleek met de circulariteits- en duurzaamheidsstrategie die BMW/MINI is ingeslagen. Het systeem van Cloud Garden is volledig in Nederland geproduceerd, zowel de duurzaam gekweekte planten als het circulair geproduceerde stalen systeem komen uit Nederland. Deze eigenschappen hebben bijgedragen aan de keuze.

Artikel in het AD over de grootste MINI showroom van Europa

In het nieuwe pand stelen drie panelen van vijf meter hoog de show. Ze zijn behangen met levensechte planten. Het is de ‘groene zone’ waar de geëlektrificeerde bolides van het merk wachten op een nieuwe eigenaar. Kiela: ,,In Nederland lopen we echt voorop in Europa als het gaat om (deels) elektrische Mini’s. Verhoudingsgewijs verkopen we de meeste elektrische en hybride Mini’s ten opzichte van de andere landen. Daarom hebben we er een speciale zone voor ingericht; er is gewoon verschrikkelijk veel vraag naar.” (bron: AD, 2021) 

Alles is mogelijk met de groene plantenwanden van Cloud Garden

Er komen vele bijzondere vragen binnen, kan het in een keuken? Kan het op een gipsplaat? Kan het op een gebogen muur? Kan het verdeeld worden over meerdere verdiepingen? Altijd vinden wij daar een oplossing voor. De groene plantenwand van Cloud Garden past namelijk altijd en overal.  

DOWNLOAD DE BROCHURE

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.