Cloud Garden en de Sustainable Development Goals

Cloud Garden is vastbesloten om de Sustainable Development Goals te volgen. De volgende 7 doelen hebben dagelijks invloed op Cloud Garden. Doe jij mee?

Inheemse planten - Cloud Garden

Visie Cloud Garden

Toen Tom Koenderman in 2016 Cloud Garden oprichtte, had hij een visie:

Het creëren van een optimaal (ruimte)klimaat voor mensen die werken en wonen.

Door zijn studie, een combinatie van biologie en bedrijfskunde, ontdekte hij dat bepaalde eigenschappen van planten, zoals hun vermogen om CO2, vluchtige organische stoffen (VOS) en fijn stof op te nemen, plus het afgeven van vocht aan de lucht, het welzijn aanzienlijk verhogen van mensen om zich heen. Door deze resultaten te begrijpen, besloot hij een indoor vergroeningssysteem te ontwikkelen waarin planten worden geïmplementeerd om de fysieke en mentale gezondheid van mensen te verbeteren.

Er moet rekening worden gehouden met twee aspecten. Ten eerste moeten natuurlijke oplossingen, waaronder planten, worden opgezet om de luchtkwaliteit te verbeteren door hun werk van het leveren van zuurstof en het absorberen van CO2. Ten tweede moeten sensoren worden geïnstalleerd om deze aspecten te monitoren om oplossingen te onderzoeken om de luchtkwaliteit te verbeteren. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om het algehele klimaat van het gebouw te beheren.

Het gebrek aan natuur in steden

Deze visie stopte dus niet bij het vergroenen van binnenruimtes. Ook buiten in de gebouwde omgeving zijn de voordelen van groen net zo waardevol. Vooral stedelijke gebieden missen milieuvriendelijke elementen. Het gebrek aan natuur in steden vergroot de kans op hitte-eilanden, overstromingen en slechte luchtkwaliteit. In steden is weinig (horizontale) ruimte beschikbaar om nieuwe parken of wateroppervlakken te creëren. Daarom moeten reeds bestaande toegankelijke ruimtes worden gebruikt om ecologische benodigdheden op te nemen. Gevels bijvoorbeeld als (verticale) basis nemen om planten te bedekken, is een veelbelovende oplossing om deze klimatologische uitdagingen het hoofd te bieden.

Creëer duurzame steden

Groene gevels zijn een zeer efficiënte klimaatmitigatie- en aanpassingsstrategie die het hitte-eilandeffect vermindert, de luchtkwaliteit verbetert, regenwater absorbeert en de lokale biodiversiteit ondersteunt. Naast deze ecologische voordelen van de planten, moet de hele samenstelling van de groene muur worden bekeken om een ​​waardevolle oplossing te bieden voor het creëren van duurzame steden. De constructie-elementen en de paneelsamenstelling van het WallFlore-systeem zijn gemaakt van staal dat kan worden gerecycled en teruggebracht in zijn levenscyclus zonder materiaal te verspillen. Bij de productie proberen we zo min mogelijk nieuwe materialen te gebruiken. Dit circulaire proces ondersteunt de missie van Cloud Garden om een ​​doelgericht bedrijf te zijn dat zich richt op duurzaamheid door – letterlijk – een groen product in zijn meest volledige vorm te promoten.

Onze duurzame filosofie

Op kantoor wordt energie uit hernieuwbare energiebronnen gebruikt om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Daarnaast rijden de auto's van de medewerkers op biobrandstof of elektriciteit. Het minimaliseren van afval is over het algemeen een andere stap om het materiaalverbruik en de afvalproductie te verminderen. Deze filosofie is ook vertegenwoordigd in onze toeleveringsketen en partners.

Daarom is Cloud Garden vastbesloten om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te volgen. De volgende 7 doelen hebben dagelijks invloed op Cloud Garden en dit is hoe:

SDG #

Cloud Garden’s participation

Groene en natuurlijke oplossingen bieden om de fysieke en mentale gezondheid van mensen te verbeteren, zorgen voor een beter klimaat binnen en buiten, sensoren gebruiken om de luchtkwaliteit binnenshuis te bewaken en oplossingen bieden om de atmosfeer te verbeteren

Maximale energie-efficiëntie in gebouwen

Innovatieve nieuwe chiptechnologie om de efficiëntie te verhogen, softwareontwikkeling

Vergroeningssysteem voor buiten geïntegreerd in steden om de lokale biodiversiteit te ondersteunen, het hitte-eilandeffect te verminderen, de luchtkwaliteit te verbeteren, de opname van regenwater te verbeteren, de efficiëntie van gebouwen te verhogen met een slim gebouwbeheersysteem om de CO2-voetafdruk te verkleinen

Circulair proces in productie van elementen, gerecyclede en hergebruikte materialen

Vermindering van CO2 in de atmosfeer, opname van regenwater, vermindering van het risico op natuurrampen, bewustwording

Ondersteuning van de lokale biodiversiteit (planten, insecten, dieren) door ze leefgebied te geven

Deze 7 doelen staan ​​centraal op de agenda van Cloud Garden. Om ze te bereiken, vereist het een doel, echte wilskracht, vastberadenheid en hard werken. We gedijen en werken eraan om deze doelen te bereiken in onze dagelijkse zakelijke activiteiten en stoppen nooit om onszelf te verbeteren.

Laten we een betere wereld creëren en groen integreren in onze dagelijkse omgeving.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.