VEELGESTELDE
VRAGEN

Vind het antwoord op jouw vraag.

GROEN VOOR BINNEN

Wat kost een groene plantenwand?

De kosten van een groene plantenwand zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het systeem, de vorm en de grootte van het project. Gemiddeld komen de kosten per m² uit op:

 • Projecten groter dan 25m² c.a. €600 tot €1.200 /m² (EFIX)
 • Projecten kleiner dan 25m² c.a. €600 tot €800 /m² (MDL)
Heb ik fiscale voordelen bij de aanschaf van een groene plantenwand?

Ja, die zijn er zeker. Vanwege de positieve effecten op het binnenklimaat, wordt de investering aangemoedigd door de overheid.

Er zijn diverse fiscale stimuleringsregelingen:

• KIA – Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: 28% van de koopsom

• MIA – Milieu-investeringsaftrek: 45% van de koopsom

Afschrijving volgens VAMIL: Je kunt ook kiezen voor de versnelde afschrijving volgens de VAMIL regeling: Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen: 75% van de aankoop mag je volledig afschrijven op het moment dat jij dit wenst.

Deze voordelen kunnen gecombineerd een korting van -18% op het te investeren bedrag betekenen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zijn jullie groene oplossingen gecertificeerd?

Ja, we hebben een brandveiligheidscertificaat voor het EFIX systeem, uitgebracht door Efectis, met een brandklasse van B-s1, d0. Daarnaast dragen onze plantenwanden bij aan de certificeringen BREEAM en WELL.

Kan ik mijn SDG-goals koppelen aan jullie producten?

Absoluut. Groene plantenwanden dragen positief bij aan verschillende SDG’s. Lees in dit artikel meer over Cloud Garden en de SDG-goals.

ONDERHOUD EN BEWATERING

Hoeveel onderhoud heeft een groene plantenwand nodig?

Een plantenwand heeft maandelijks onderhoud nodig. Hierbij kun je uitgaan van tien kleine en twee grote onderhoudsbeurten per jaar.

Klein onderhoud:

 • Controle groengevel
 • Vervangen van enkele planten
 • Weghalen van dood blad

Groot onderhoud:

 • Onderhoud aan irrigatiesysteem
 • Snoeien en klaarmaken voor zomer of winter
 • Schoonmaken van de goten
Hoe vaak moet ik een groene plantenwand water geven?

De planten in het MDL-systeem hebben gemiddeld eens in de drie weken water nodig. De planten in het EFIX-systeem worden automatisch voorzien van water door middel van het volautomatische irrigatiesysteem.

Kan Cloud Garden het onderhoud verzorgen?

Ja, dat kan zeker. Het onderhoud verzorgen wij samen met onze partners en een onderhoudscontract. Dit zijn professioneel opgeleide partners die wanden verzorgen en onderhouden volgens de richtlijnen van Cloud Garden.

TECHNIEK EN MONTAGE

Welk systeem gebruikt Cloud Garden?

We maken gebruik van twee soorten systemen. Het MDL-systeem voor projecten kleiner dan 25m² en voorzien van een (semi) hydrocultuur. Het EFIX-systeem is ontworpen voor projecten groter dan 25m² en voorzien van steenwol substraat.

Kan de plantenwand op elke ondergrond gemonteerd worden?

De plantenwand kan gemonteerd worden op alle bouwkundig juist gebouwde wanden die een draaglast van 50kg per m² aan kunnen. Van beton, steen, hout, gips tot staal.

Waar moet ik rekening mee houden bij de installatie?

Het is goed om te weten dat het EFIX-systeem alleen door onze technische partners wordt geïnstalleerd. Het is niet mogelijk om dit zelf te installeren. Het MDL-systeem kun je zelf installeren. Belangrijk hierbij is dat de modules waterpas worden gemonteerd en dat de achterwand ten minste 90kg per m² kan dragen.

PLANTEN EN BIODIVERSITEIT

Kan ik zelf de plantenmix kiezen?

Ja, absoluut! Van een volledig gestylede plantenwand met rijen of patronen tot een verspringende jungle wand met een mix aan planten. Wij kunnen aan elke wens voldoen. Bekijk ons assortiment.

Blijven de planten gedurende het jaar groen?

De binnenplanten blijven het gehele jaar groen, onder voorbehoud dat het onderhoud juist wordt uitgevoerd.

Heb ik garantie op de planten?

BINNENKLIMAAT

Helpt groen om de akoestiek in mijn ruimte te verbeteren?

Groen is een goede manier om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Door de onregelmatige vormen van de planten worden de geluidsgolven in verschillende richtingen weerkaatst, hierdoor neem je een verlaging in het volume waar.

GROENE GEVEL

Wat kost een groene gevel?

De kosten van een groene plantenwand zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het systeem, de vorm en de grootte van het project. Gemiddeld komen de kosten per m² uit op: C.a. €600 tot €1.200 /m²

Heb ik fiscale voordelen bij de aanschaf van een groene gevel?

Ja, die zijn er zeker. Vanwege de positieve effecten op het binnenklimaat, wordt de investering aangemoedigd door de overheid.

Er zijn diverse fiscale stimuleringsregelingen:

 • KIA – Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: 28% van de koopsom
 • MIA – Milieu-investeringsaftrek: 45% van de koopsom

Afschrijving volgens VAMIL: Je kunt ook kiezen voor de versnelde afschrijving volgens de VAMIL regeling: Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen: 75% van de aankoop mag je volledig afschrijven op het moment dat jij dit wenst. Daarmee stel je de belastingafdracht uit en realiseer je een liquiditeitsvoordeel.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Zijn jullie groene oplossingen gecertificeerd?

Ja, we hebben een brandveiligheidscertificaat, uitgebracht door Efectis met een brandklasse van B-s1, d0. Daarnaast voldoen onze plantenwanden ook aan de BREEAM en WELL certificering.

Kan ik mijn SDG-goals koppelen aan jullie producten?

Absoluut. Groene plantenwanden dragen positief bij aan verschillende SDG’s. Lees in dit artikel meer over Cloud Garden en de SDG-goals.

 

TECHNIEK EN MONTAGE

Waar moet ik rekening mee houden bij de installatie?

De installatie kan alleen worden uitgevoerd door onze gecertificeerde partners. Zij zullen de installatie en ondergrond uitvoerig voorbereiden. Lees hier meer over de installatie.

Kan de groene gevel op elke ondergrond gemonteerd worden?

De groene gevel kan gemonteerd worden op alle bouwkundig juist gebouwde gevels die een draaglast van 50kg per m² aan kunnen. Van beton, steen, hout tot staal. Lees meer over de technische specificaties.

Welk systeem gebruikt Cloud Garden?

Voor gevelgroen wordt het EFIX-systeem gebruikt. Dit is een eenvoudig te monteren gevelsysteem voor (bouwkundige)toepassingen. Geschikt voor nieuw- en bestaande bouw. Lees meer over de technische specificaties.

Hoe wordt de bewatering ingeregeld?

Een volautomatisch irrigatiesysteem zorgt voor de juiste vochthuishouding in de groengevel. Van een basic standalone systeem tot een geavanceerd web-based systeem met opties, zoals vocht-en temperatuursensoren. Lees meer over de technische specificaties.

Hoe snel is een groene gevel gemonteerd?

Dit is afhankelijk van de grote van het project. Gemiddeld duurt het c.a. één werkweek.

Kan ik een CAD-tekening ontvangen van jullie product?

Ja, dat kan. Download hier de CAD-tekening.

Kan Cloud Garden een groene gevel intekenen voor mij?

Dat kan zeker. Neem contact met ons op voor meer informatie.

ONDERHOUD EN BEWATERING

Hoeveel onderhoud heeft een groene gevel nodig?

Dit is afhankelijk van de oriëntatie, plantenkeuze en locatie. De juiste hoeveelheid water zal altijd in samenspraak met onze experts worden bepaald.

Gemiddeld kom je uit op:

 • Verbruik water voorjaar 2,5 liter/m²/dag
 • Verbruik water zomer 4 liter/m²/dag
 • Verbruik water najaar 1 liter/m²/dag
Kan Cloud Garden het onderhoud verzorgen?

Ja, dat kan zeker. Het onderhoud verzorgen wij samen met ons partners in een onderhoudscontract. Dit zijn professioneel opgeleide partners die wanden verzorgen en onderhouden volgens de richtlijnen van Cloud Garden.

Kan ik zelf de plantenmix kiezen?

Ja, absoluut! Elk project is uniek. In samenspraak met een expert analyseren we de omgeving en adviseren wij jou welke planten de biodiversiteit in jouw omgeving. Vervolgens bepaal jij jouw ideale plantenmix.

Hoelang gaat een groene gevel mee?

De groene gevel is een duurzame keuze. Het systeem is namelijk gemaakt van duurzame materialen. Dit zorgt in beginsel voor een oneindige levensduur, omdat het systeem niet vervangen hoeft te worden.

Hoe lang gaan de planten in de gevel mee? Planten zijn een levend product. Ze hebben onderhoud nodig, zoals licht, water en voeding. Daarnaast zijn enkele snoeibeurten gedurende het seizoen noodzakelijk. Daarom bieden onze partners onderhoudscontracten aan, waar het vervangen van planten, onderdeel is. Zo ben jij er zeker van dat planten altijd in goede conditie zijn.

Blijven de planten gedurende het jaar groen?

Wij raden aan om voor 75% vorst bestendige planten te kiezen. Dit zorgt ervoor dat gedurende het jaar de gevel groen blijft.

Heb ik garantie op de planten?

We werken met een onderhoudscontract. Hierin is het vervangen van planten optioneel meegenomen. Het blijft immers een levend product dat vatbaar kan zijn voor verschillende invloeden.

Welk effect heeft de groene plantengevel op de biodiversiteit?

De groene gevels van Cloud Garden helpen bij het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Zo voeren wij, voordat we een gevel bekleden, indien gewenst, eerst een ecologische scan uit. We doen onderzoek naar het klimaat en de lokale biodiversiteit in de buurt en analyseren de geveloriëntatie gedurende de dag en het seizoen. Met al deze inzichten stellen wij vervolgens de ideale plantenmix samen, gecombineerd met vogelhuisjes en insectenhotels voor het zo optimaal mogelijk versterken van de lokale biodiversiteit.

Plaatsen jullie ook vogelhuisjes en insectenhotels?

Het is mogelijk om aan de korf van het plaatpaneel kleine vogelhuisjes of insectenhotels vast te maken. Ook kun je ervoor kiezen een volledig paneel te vervangen door een insectenhotel of schuilplaats voor vleermuizen, vlinders of andere kleine dieren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

DOWNLOAD DE BROCHURE

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

DOWNLOADS

CAD Tekening

CAD tekening voor het intekenen van een groene gevel.
DOWNLOAD

3D Bestanden

3D bestanden van onze indoor producten om in te tekenen.
DOWNLOAD

Brochure

De brochure met alle in- en outdoor producten.
DOWNLOAD

CONTACT

Wil je meer weten over de groene binnenoplossingen van Cloud Garden? Niels vertelt je graag meer.