GROENE GEVEL
GEVEL­BEPLANTING VOOR
ALLE SOORTEN GEVELS

Op zoek naar een waardevolle eyecatcher die koelt, de biodiversiteit ondersteunt en waarde toevoegt aan jouw gebouw? Kies dan voor de WallFlore groene gevel van Cloud Garden. Een slim, modulair en makkelijk te monteren systeem dat past op elke gevel. Een prijswinnend systeem met een ultralange levensduur.

DOWNLOAD ONZE BROCHURE

Groene gevels gemaakt van duurzame materialen.

Voor nieuw- en bestaande bouw, toepasbaar op elke gevel.

Kies uit een ruim assortiment (inheemse) planten voor een bijzonder en duurzaam karakter.

CONTACT MET
CLOUD GARDEN

Overweeg je een groene gevel en wil je meer weten?
Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

 

 

DE BIODIVERSITEIT VERBETEREN MET GROENE GEVELS

De WallFlore groene gevels van Cloud Garden helpen bij het verbeteren van de biodiversiteit. Zo voeren wij, voordat we een gevel bekleden, indien wenselijk, eerst een ecologische scan uit. We doen onderzoek naar het klimaat en de biodiversiteit in de buurt en analyseren de geveloriëntatie gedurende de dag en het seizoen.

Met al deze inzichten stellen wij vervolgens de ideale plantenmix samen, gecombineerd met voorzieningen voor vogels, vleermuizen, vlinders en andere insecten. We analyseren welke dieren en insecten in de omgeving leven, om zo de lokale biodiversiteit te versterken.

CIRCULAIR GEPRODUCEERD
MODULAIR OPGEBOUWD
DUURZAAM
BRANDVEILIG

GROENE GEVELS GEMAAKT VAN
DUURZAME MATERIALEN

Een eenvoudig te monteren gevelsysteem voor (bouwkundige) toepassingen. Geschikt voor nieuw- en bestaande bouw.

WAAROM EEN
GROENE GEVEL VAN
CLOUD GARDEN?

Brandwerend
Ons complete groene gevelsysteem inclusief beplanting, voldoet aan het brandveiligheidscertificaat B-s1, d0. Alle materialen in het systeem zijn geselecteerd op hun brandwerende eigenschappen. Daarnaast slaat de groene gevel zo'n 35 liter aan water op, dat als extra beschermende buffer dient.
Biodiversiteit
De groene gevel is een leefgebied voor verschillende soorten dieren, zoals vogels, vlinders, bijen en andere insecten. Deze dieren kunnen in de gevel leven, eten en nesten bouwen, wat bijdraagt aan de lokale biodiversiteit in stedelijke gebieden. Lees meer over biodiversiteit.
Geluiddempend
Een groene gevel absorbeert omgevingsgeluid. De planten hebben door hun onregelmatige vormen een geluid isolerend effect. Ze absorberen geluidstrillingen en weerkaatsten geluidsgolven in verschillende richtingen.
Goede isolatie
Planten hebben de eigenschap om het opgenomen water via het bladoppervlak te verdampen. Dit zorgt voor een verkoelend effect in en rondom het gebouw. De groene gevel is ook wel een schild tegen hoge temperaturen.
CO2 reductie
Een groene gevel helpt de CO2 concentraties in de lucht te verminderen. De planten in de gevel nemen de CO2 op en zetten dit om naar glucose en zuurstof, wat resulteert in een betere luchtkwaliteit. Deze fotosynthese is een natuurverschijnsel dat uitermate effectief is in te zetten in de gebouwde omgeving.

 

GECERTIFICEERDE OPLOSSINGEN

Onze groene oplossingen voor binnen- en buiten dragen bij aan het behalen van de certificeringen BREEAM en WELL. Neem voor meer informatie contact met ons op.

ALLES WAT JE WILT WETEN OVER GROENE GEVELS

Wat kost een groene gevel?

De kosten van een groene plantenwand zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het systeem, de vorm en de grootte van het project. Gemiddeld komen de kosten per m² uit op: 

C.a. €600 tot €1.200 /m² 

Heb ik fiscale voordelen bij de aanschaf van een groene gevel?

Ja, die zijn er zeker. Vanwege de positieve effecten op het binnenklimaat, wordt de investering aangemoedigd door de overheid. 

Er zijn diverse fiscale stimuleringsregelingen: 

  • KIA – Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: 28% van de koopsom
  • MIA – Milieu-investeringsaftrek: 45% van de koopsom

Afschrijving volgens VAMIL: Je kunt ook kiezen voor de versnelde afschrijving volgens de VAMIL regeling: Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen: 75% van de aankoop mag je volledig afschrijven op het moment dat jij dit wenst. Daarmee stel je de belastingafdracht uit en realiseer je een liquiditeitsvoordeel.

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Kan de groene gevel op elke ondergrond gemonteerd worden?

De groene gevel kan gemonteerd worden op alle bouwkundig juist gebouwde gevels die een draaglast van 50kg per m² aan kunnen. Van beton, steen, hout tot staal. Lees meer over de technische specificaties.

Hoe wordt de bewatering ingeregeld?

Een volautomatisch irrigatiesysteem zorgt voor de juiste vochthuishouding in de groengevel. Van een basic standalone systeem tot een geavanceerd web-based systeem met opties, zoals vocht-en temperatuursensoren.

Lees meer over de technische specificaties.

Kan Cloud Garden een groene gevel intekenen voor mij?

Dat kan zeker. Neem contact met ons op voor meer informatie.

FAQ

DOWNLOAD DE BROCHURE

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

Naar welk e-mailadres kunnen wij de brochure opsturen?

CONTACT

Wil je meer weten over de oplossingen van Cloud Garden? Wij vertellen je graag meer.